לוח עניניים

אחד הדברים שאני ומעצבות (וגם מעצבים) נתקלים בהם הרבה: הלקוח רוצה לרכוש דומיין לעסק שלו, אבל שם העסק שלו תפוס עם סיומות הדומיינים com או co.il.

המון סיומות חדשות

כיום אפשר לרכוש דומיינים עם סיומות מגניבת כגון design, או marketing או consulting וגם productions. דוגמה יפה לכך למשל היא המגזין ASK Audio שפשוט רכשו את הדומיין ask.audio. דוגמאות לסיומות שלקוחות שלי רכשו:

מסך שדרוג הדומיין באתר Namecheap שמנסים לדחוף ״שדרוג״ דומיין בתוספת תשלום
מסך שדרוג הדומיין באתר Namecheap שמנסים לדחוף ״שדרוג״ דומיין בתוספת תשלום

איפה מומלץ לקנות דומיין עם כאלו סיומות?

אם יש דבר שאני לא אוהב זה עלויות ״סודיות״ שמגלים אחר כך, וגם כאשר חברה סוחטת עוד תשלום עבור משהו שצריך להיות בחינם – כמו הפרטיות שלי. ולכן אני תמיד ממליץ לרכוש דומיינים דרך Hover, כי הם עושים רק דבר אחד, והם עושים אותו הכי טוב: מוכרים דומיינים. ובניגוד לחברות כמו Namecheap (בצילום המסך לעיל) או GoDaddy, הם לא מנסים לדחוף תמחור נוסף (up-sell) עבור פרטיות או שירות ״פרמיום״. בכל שאר החברות הפרטים המלאים של מי שרושם דומיין הם חשופים ברשת (טלפון, כתובת וכו׳), וצריך לשלם אקסטרה כדי שזה יהיה חסוי. אבל עם Hover הפרטיות היא ברירת מחדל.

אז למה לא CO.IL?

מי שרוצה דומיין ״ישראלי״, שיהנה. אין לזה שום משמעות מבחינת קידום או מהירות, אבל זה כן אומר שאפשר לרכוש את הדומיין רק דרך חברה ישראלית. ורוב החברות הישראליות שמוכרות דומיינים יש להן שירות לקוחות שאינו תמיד מזהיר, שעות עבודה מצומצמות ופאנל ניהול שהוא רחוק שנות-אור מהפאנלים של החברות בחו״ל.

מה החסרון של Hover בכל זאת?

ראשית כל – המחיר. ב-Hover המחיר קצת יותר יקר מאשר Namecheap, שכמו השם שלהם, הם באמת זולים.

חסרון נוסף הוא שהם גובים 1$ (לשנה) עבור כל הפניית דואר (email redirect). זה אומר שאם אני רוצה שהמייל [email protected] יפנה ל-Gmail הפרטי שלי (במקום לפתוח תיבת דואר נפרדת), אז צריך לשלם. אבל שוב, בסף הכל 1$ לשנה שלימה.